Beukers Toyota in ‘s-Gravenzande is wel in voor een leuke actie. Zo belde hij ons deze keer met de vraag; 

'Hoi, ik heb weer wat leuks. Ik heb 60 Toyota Aygo’s gekocht in 4 spetterende kleuren en wil ze allemaal binnen een half jaar kwijt. Ik wil hiervoor de jongeren van 18 jaar en ouder via social media zien te bereiken. Uiteraard moet er ook een kicke website voor gemaakt worden. Hebben jullie hier een idee bij? Doen we van de week een bakkie.'

 

Dit soort vragen zijn voor ons niet nieuw. Rene Beukers, eigenaar van Beukers Toyota in ‘s-Gravenzande, weet wat verkopen is en heeft al vaker unieke verkoopacties toegepast. Om ook deze actie daadwerkelijk de juiste input te geven heeft hij ons wederom benaderd.

Na een eerste brainstormsessie met Stdesign zaten we al vrij snel op de juiste weg. Als we echt op willen vallen moeten we iets unieks bedenken. We kwamen met een goed doordacht plan.

Het concept: We hebben gekozen voor het thema ‘Pallet-voordeel’. Met het oog op de hoeveelheid en de goedkope actieprijs. Als eyecatcher werden meerdere Toyota Aygo’s pal voor de showroom in palletkratten gehesen. Een hele klus, maar echt leuk en zeker opvallend! Binnen in de showroom werden ook diverse Aygo’s op stapels pallets gereden. Als bezoeker kan je hier gewoon niet omheen.

Watisdatnou.nl is de nieuwe website waar alle Aygo’s worden getoond, vergeleken en besproken. Alleen het webadres is al bijzonder en vraagt dan ook om een gave website. We mogen wel zeggen dat dit ondertussen is gelukt. Ook de lancering op de regionale TV en een grote advertentie in de krant gaf de nodige positieve aandacht.

Voorafgaand aan de actie zijn alle Aygo’s volledig gefotografeerd. Stoere foto’s voor op de website en als visual in de Facebook campagne. De focus is vooral gericht op jongeren van 18 jaar en ouder. Om deze groep aan te spreken moet je wel degelijk hun taal spreken. Dit was dan ook de opdracht aan onze tekstschrijver.

De wekelijkse Facebook advertenties zorgen voor veel extra websitebezoekers, ondersteund door het plaatsen van vrolijke foto’s van nieuwe eigenaren van de Aygo’s. Zoals u kunt raden worden deze stevig geliked.

Wederom een geslaagd project welke we nu monitoren en indien nodig, aanvullen of bijsturen.

Met trots kunnen we u melden dat zelfs een collega-dealer van een geheel ander automerk ons idee binnen een week al wist te kopiëren. Toen wisten we zeker dat we een geslaagde actie hebben neergezet.