H2K, specialist in brandweeropleidingen en industriële trainingen heeft ons als specialist ingeschakeld voor al hun communicatie-uitingen. Zo ook voor het maken van een advertentie, een bedrijfsbrochure en vele andere toepassingen. Het doel is om hun trainingslocatie CNPP in Vernon (Fr) beter onder de aandacht te brengen.

In Vernon kan er zeer realistisch geoefend worden op een 280 hectare groot oefenterrein wat voorheen als raffinaderij diende. Brandweerkorpsen kunnen hier met inzet van hun eigen materiaal trainen. Hier valt genoeg over te vertellen, maar de juiste foto’s waren niet voor handen. Dus al snel kwam de vraag of we nog een goede fotograaf wisten… we gaven elkaar de hand en enkele dagen later stond ik in Frankrijk.

Bij aankomst maakte het gigantische terrein een overweldigende indruk. Zoals ik vroeger al op afstand gefascineerd kon kijken naar een containerbrand, zo stond ik nu met mijn camera tussen de mannen, vlak bij een tankbrand waar 8.000 liter dieselolie in vlammen op ging, daarna een reactor, een vrachtschip, een opslagloods en nog vele andere interessante objecten. Ik kon hier vooraf moeilijk een voorstelling van maken, maar heb nu nog meer respect voor de mannen die deze enorme vuurzee bestrijden. Dit alles met een beest van een schuimblusvoertuig die duizenden liters schuim wel 100 meter ver kan spuiten. Wat een bruut geweld, maar wel strak gecoördineerd. Het hele terrein was voorzien van een enorme witte deken van blusschuim. Het leek wel hartje winter. 

In 2 dagen tijd voldoende materiaal geschoten om een heel magazine te vullen. Prachtige actiefoto’s waar de hitte je tegemoet komt. Voor ons een unieke opdracht, voor de klant een groot voordeel omdat wij meteen foto's met de juiste uitsnede konden schieten. Net even meer lucht er boven laten, zodat hier mooi de titel van het magazine in geplaatst kan worden. Dit scheelde achteraf aanzienlijk veel tijd qua Photoshop bewerkingen. De spectaculaire foto's resulteerden tevens in een opdracht voor CNPP in Vernon zelf.

Na thuiskomst met ons team aan de slag gegaan om deze, ik mag wel zeggen unieke foto’s, uiteindelijk prachtig vorm te geven in een advertentie, een roll-up banner, een brochure en een Facebook campagne.

Al ging de hele boel in vlammen op…
het was een fantastische opdracht en de volgende fotoshoot staat al weer gepland.

Ook benieuwd naar de foto’s? Klik dan op de foto’s voor een vergrote weergave.